Jag föreläser inom positiv psykologi, välmående och lycka.


Föreläsning om Anknytningsteorin:

Varför du älskar, känner och beter dig som du gör i en relation

Svaret på varför vi känner och beter oss som vi gör i relationer ligger i hur vi som små barn knyter an och skapar närhet till våra föräldrar. Hur väl vi skapar och behåller relationer genom livet är relaterade till dessa tidiga steg av ”anknytning”.

Ungefär 40% av oss växer upp med en otrygg anknytning som sedan automatiskt och undermedvetet styr oss i våra relationer.

Genom att förstå hur vi själva och andra fungerar i relationer så har vi större möjlighet att skapa riktigt bra relationer som berikar våra liv.

  • Förstå hur du undermedvetet styrs i relationer
  • Förstå vilka mönster du själv och andra bär med sig
  • Lär dig verktyg för att skapa trygga relationer

Föreläsningen kommer knyta ihop kognitiv neurovetenskap, positiv psykologi och evolutionspsykologi med anknytningsteorin. Detta kommer varvas med praktiska övningar.


Föreläsning om positiv psykologi:

Vägen till Välmående

Vad är det som avgör hur lycklig du är och varför?
De senaste 15 åren så har det forskats mycket om vad det är som ökar vårt välmående och vad som faktiskt inte gör någon skillnad. Detta forskningsområdet heter positiv psykologi. I den här föreläsning så delar jag med mig av kunskap om det senaste inom positiv psykologi och varvar det med kognitiv neurovetenskap, alltså hur vår hjärna fungerar.
Vi kommer också använda oss av praktiska övningar hämtade ur forskningen om positiv psykologi.


 

Är du intresserad av mina föreläsningar, vänligen kontakta mig här.